Αναζήτηση

Β. Κικίλιας: “Στη μάχη απέναντι στην πανδημία συστρατεύθηκαν όλοι”

Share

Ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας απένειμε τα εύσημα τόσο στους πολίτες όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση που κράτησαν, όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα.


«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά. Τους συναδέλφους της συμπολίτευσης, τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, πρώην υπουργούς, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και μέλη των κομμάτων για τον πολύ ξεχωριστό τρόπο που εγώ αισθάνομαι ότι συμπεριφερθήκατε πολιτικά εν μέσω της τεράστιας κρίσης που στοίχισε τη ζωή σε συμπολίτες μας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μας έδειχνε με το δάχτυλο τα τελευταία χρόνια για την αδυναμία μας μας να συνεννοηθούμε στα βασικά. Αυτό το διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παραπάνω και επέδειξε ωριμότητα και μεγαλείο ψυχής και συμπεριφορά τέτοια που οφείλω να την καταθέσω ως έναν άλλο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα πολύ βασικά όπως είναι αυτό της δημόσιας υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε ευχαριστίες στο νοσηλευτικό προσωπικό που όπως είπε πιστώνεται την επιτυχία που είχε η χώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Στα νοσοκομεία έγιναν πράγματα που είναι δύσκολο να τα πούμε με λόγια. Είναι αδύνατο να περιγράψω με λέξεις το μεγαλείο της προσπάθειας, του ηρωισμού και του ανθρωπισμού. Στη μάχη απέναντι στην πανδημία συστρατεύθηκαν όλοι, ο καθένας με τα όπλα του, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο, την φιλοπατρία και την επιστημοσύνη.