Αναζήτηση

SBΠρωτοσέλιδα Οικονομία

ΔΕΘ : Ο παλμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Share

Σε περίπου 45.000 ανήλθαν οι επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου, με την κίνηση να παραπέμπει στα επίπεδα του 2019. Μετά το σημαντικό αυτό momentum του διημέρου η Έκθεση συνεχίζει να υποδέχεται το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου.

Χθες βράδυ και παρά τη φθινοπωρινή βροχή η μουσική σκηνή της Έκθεσης πήρε ξανά ζωή, με την Πάολα να ξεσηκώνει το κοινό και να εγκαινιάζει το συναυλιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης μαζί με τους Αναστάσιο Ράμμο, Χριστίνα Σάλτη και Biased Beast.

Εν τω μεταξύ από χθες ξεκίνησαν τα επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ επιχειρήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων –της Τιμώμενης Χώρας της 86ης ΔΕΘ- και ελληνικών εταιρειών, που ξεπερνούν τα 600 και προγραμματίστηκαν με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Μάλιστα, πέραν αυτών, κλείνονται και εκτός προγράμματος συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των εμιράτων Άμπου Ντάμπι και Σάρτζα.

Η πολυσυλλεκτικότητα είναι φέτος ακόμα πιο έντονο χαρακτηριστικό της ΔΕΘ. Την ίδια ώρα που στα περίπτερα 2, 3, 8, και 16 χτυπά ο παλμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και 46 Επιμελητήρια με 320 επιχειρήσεις από όλη τη χώρα να παρουσιάζουν το παραγωγικό της πρόσωπο , στο περίπτερο 17 πρωταγωνιστούν το Αυτοκίνητο, η Ηλεκτροκίνηση, τα Υβριδικά Οχήματα και η μικροκινητικότητα. Στο εν λόγω περίπτερο, πέραν των εξελίξεων γύρω από τα πεδία αυτά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά καινούρια μοντέλα σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Παράλληλα, ο κόσμος μπορεί να γνωρίσει την ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα στα περίπτερα 12 και 7, όπου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσιάζουν το μέλλον του τόπου.

Πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: εκδήλωση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, παρουσίαση μελέτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα «Ενεργειακή κρίση και Ελληνική Οικονομία», εκδήλωση για τις Amazon Web Services και εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανάπτυξη με υψηλό πληθωρισμό. Ευκαιρίες και απειλές».

Μεταξύ άλλων είναι επίσης προγραμματισμένες: εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου-Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με θέμα «Διαφάνεια και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία», εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αιχμή την κυβερνοασφάλεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις , το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και την κυκλική οικονομία, εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα, εκδήλωση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση επενδύσεων και τη διαδοχή στις επιχειρήσεις και τέλος εκδήλωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με θέμα «Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Ορίζοντα Ευρώπη».