Αναζήτηση

SBΠρωτοσέλιδα Ψυχολογία

Δύο στους πέντε εφήβους στην Ελλάδα, δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους

Share

Δύο στους πέντε εφήβους στην Ελλάδα, δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, ενώ ένας στους τέσσερις εφήβους έχει σκεφτεί να βλάψει ηθελημένα τον εαυτό του, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Η χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή αυξάνεται στη διάρκεια της εφηβείας από 23,6% στην ηλικία των 11 ετών, σε 49,9% στην ηλικία των 13 και 55,0% στην ηλικία των 15 ετών.

Η ύπαρξη ψυχολογικών συγκρούσεων συνδέεται με το χαμηλό επίπεδο ικανοποίησης από το σχολείο , τις σχέσεις με φίλους και γονείς . στα κορίτσια, ασχημη ψυχολογικη κατασταση συνδεεται με την αρνητική εικόνα για την εξωτερική τους εμφάνιση. Περισσότεροι από δύο στους 5 εφήβους αναφέρουν παρουσία τουλάχιστον 2 συμπτωμάτων, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Το καταθλιπτικό συναίσθημα αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των νεων Η νευρικότητα η δυσθυμία και η ακεφιά αναφέρονται ως τα πιο συχνα συναισθηματα των νεων. Το χρόνιο άγχος φαίνεται ότι έχει ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων τόσο στη σωματική όσο και την ψυχολογική υγεία των εφήβων και συνδέεται με πλήθος χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή.