Αναζήτηση

Δύσκολο η άρση του lockdown αυτή την εβδομάδα.

Share

Η κ. Λινού χαρακτήρισε δύσκολο το το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown έως το τέλος αυτής της εβδομάδος. Άφησε ωστόσο την πιθανότητα να ανοίξουν συγκεκριμένοι χώροι οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά κι επιλεκτικά σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες και σε μικρά καταστήματα, κάτι που θα διευκολύνει ώστε να μην υπάρχει συρροή και μεγάλες ουρές.«Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αυτή τη στιγμή για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, αφενός γιατί δεν ξέρουμε τους τύπους των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή μήπως με τις διακοπές ρεύματος υπήρξε κάπου διακοπή της ψυχρής αλυσίδας, αν κινδυνέψαμε δηλαδή να χάσουμε κάποια εμβόλια, κι αφετέρου το θέμα των εμβολίων που περισσεύουν επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται»

Για το αν το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό είπε πως θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που θα χειριστούμε τα εμβόλια, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη της οι εκπαιδευτικοί, οι κληρικοί, οι ψάλτες, αν είχαν προταθεί μαζί με τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς στα εμβόλια, θα ήταν πιο εύκολο. Όπως εξήγησε αν κινδυνέψουν αυτοί οι άνθρωπό και νοσήσουν, μετά θα νοσήσει κι όλο το εκκλησίασμα, προτρέποντας να σκεφτούμε σοβαρά αν πρέπει να τους βάλουμε σε προτεραιότητα όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς ώστε να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σχολεία.

Η  κ. Λινού  για τη χρήση διπλής μάσκας είπε πως κάθε μέτρο που λαμβάνεται μειώνει τον κίνδυνο διασποράς και η διπλή μάσκα αυξάνει την πιθανότητα να μην κολλήσουμε εμείς και να μην το μεταφέρουμε σε άλλον. Σημείωσε πως εκεί που δεν τα έχουμε καταφέρει να τηρούμε και τις αποστάσεις και τον φυσικό αερισμό του χώρου σε συνδυασμό με την αντισυψία, τότε θεωρητικά, είπε, καλό είναι να έχουμε τη δεύτερη μάσκα η οποία υποδιπλασιάζει τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν έχουμε τη μία μάσκα, επισημαίνοντας ότι μάσκα 100% ασφαλής δεν υπάρχει.