Αναζήτηση

Εβρος: Σε εγρήγορση οι ένοπλες δυνάμεις

Share

Εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε όλους τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου δόθηκαν, υπό το φόβο εκδήλωσης οποιουδήποτε σοβαρού επεισοδίου . Τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχέςστον Εβρο ύστερα από αναφορά για πυροβολισμούς, που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, σε σημείο όπου βρισκόταν όχημα μικτού περιπόλου Αστυνομίας και Στρατού κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου.

Οι συνοριοφύλακες, οι άντρες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και όλοι όσοι συμμετέχουν σε περίπολα στη συνοριογραμμή καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε κίνδυνο στο ποτάμι ή από την τουρκική πλευρά. Και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τα όρια της τουρκικής προκλητικότητας. 

Τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές στον Εβρο ύστερα από αναφορά για πυροβολισμούς, που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, σε σημείο όπου βρισκόταν όχημα μικτού περιπόλου Αστυνομίας και Στρατού κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου. καμία σφαίρα δεν πέτυχε το ελληνικό όχημα, ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες αναφορές του παρελθόντος, αυτή τη φορά έγινε λόγος για πυρά που δεν είχαν στόχο τον αέρα αλλά το έδαφος. 

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν περάσει 12 ημέρες από την έναρξη της ασύμμετρης επίθεσης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα κάθε άλλο παρά σημάδια κόπωσης έχουν δείξει οι φρουροί του Έβρου. Ήδη οι υπεύθυνοι αξιωματικοί από το Δ´ Σώμα Στρατού και από την ΕΛΑΣ έχουν εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα και προχωρούν καθημερινά σε ενίσχυση της άμυνας σε όλο το μήκος των συνόρων που αγγίζουν τα 212 χιλιόμετρα.