Αναζήτηση

Η νεα παραγωγή του νέου Formentore-Hybrid

Share

Tην παραγωγή του νέου Formentore-Hybrid ξεκίνησε η Cupra , το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο. Με τις δύο νέες υβριδικές εκδόσεις των 204 και 245 ίππων, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για την Cupra συνεχίζει να αποδεικνύει ότι, απόδοση και εξηλεκτρισμός μπορούν να συνδυαστούν τέλεια. Το υβριδικό Formentore, το οποίο τις πρώτες εβδομάδες θα φτάσει σε ημερήσιο όγκο παραγωγής 100 μονάδων, θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών στόχων.

Με τις δύο εκδόσεις των 204 και 245 ίππων του Formentore-Hybrid, η μάρκα θα διαθέτει συνολικά έξι εκδόσεις PHEV στην αγορά. Όταν η πλήρης γκάμα μοντέλων και κινητήρων θα είναι διαθέσιμη, η Cupra στοχεύει να επιτύχει συνολικό κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το μελλοντικό el-Born, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, θα προστεθεί επίσης στη γκάμα αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Παράλληλα, ενσωματώνει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150 ίππων, ηλεκτρικό κινητήρα 115 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh για συνδυασμένη απόδοση 245 ίππων, μέγιστη ροπή 400 Nm και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, ενώ το μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 7,0 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου 1,4 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές ρύπων μόλις 31 γρ/χλμ (WLTP).

Επιπλέον, η έκδοση Formentore-Hybris 204 ίππων προσφέρει μέγιστη ροπή 350 Nm και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα. Το υβριδικό μοντέλο παράγεται στο σπίτι της μάρκας στο Martorell, στη νέα γραμμή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών υβριδικών εκδόσεων.