Αναζήτηση

SBblogs SBΠρωτοσέλιδα

Κρίση στην Ουκρανία:. Τύμπανα πολέμου

Share

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκαθάρισε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους τους θα «απαντήσουν» αποφασιστικά και θα επιφέρουν γρήγορο και σοβαρό πλήγμα στη Ρωσία. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) των μεγάλων οικονομιών της Δύσης προειδοποίησαν τη Ρωσία για «μαζικές» οικονομικές συνέπειες εάν επιλέξει να εισβάλλει στην Ουκρανία προς την οικονομία της οποίας υποσχέθηκαν επίσης άμεση και αποφασιστική στήριξη.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει οτι «Εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί τους το Σαββατοκύριακο και συντονισμένων ενεργειών μας. Στεκόμαστε δίπλα στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, μεριμνούμε για την ασφάλειά τους».

Το υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει όλα τα ταξίδια στην Ουκρανία και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο. Το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο. Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr 

Ιστότοπος:  http://www.mfa.gr/kiev