Αναζήτηση

Νέα κρούσματα κορωνοιου στη Λέσβο

Share

Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε λαθρομετανάστες που εισήλθαν στη Λέσβο στις 6 Μαΐου εντοπίστηκαν στη δομή καραντίνας στην Ευθαλού. Τα κρούσματα βρέθηκαν στα πλαίσια δειγματοληπτικού ελέγχου, με την ανησυχία στο νησί να είναι διάχυτη και τον δήμαρχο, να μιλά για «εσκεμμένες ενέργειες» από την Τουρκία η οποία παίζει «εξαιρετικά επικίνδυνα».

«Τα «δώρα» της γείτονος είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνα. Ας σκεφτούν επιτέλους κάποιοι και την πιθανότητα να είναι και εσκεμμένες οι ενέργειες αυτές» έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ο δημαρχος , επαναφέροντας τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις 11 Απριλίου και ανέφεραν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, να προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη μετανάστες που νοσούν από κορωνοϊό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνεντευξη του χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας κατά των λαθρο μεταναστών «Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα κει, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω. Από την άλλη πλευρά, η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα και τα στραβά μάτια της Δύσης σε αυτή, έδειξαν πραγματικά τα διπλά στάνταρντς που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων»