Αναζήτηση

Ο κορωνοιος … οι παραλίες και οι ξαπλώστρες.

Share

Φέτος το καλοκαίρι όλα θα είναι διαφορετικά Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών, αλλά ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τους πολίτες για το πώς θα είναι φέτος το μπάνιο στη θάλασσα και οι διακοπές στα ξενοδοχεία. Οι πολίτες, θα πρέπει να τροποποιήσουν και το καλοκαίρι της συνήθειές τους, ώστε να θωρακίσουν την υγεία τους αλλά και να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό. Φέτος το καλοκαίρι όλα θα είναι διαφορετικά. Το μπάνιο στη θάλασσα, η ηλιοθεραπεία στις παραλίες, η λειτουργία κλιματιστικών σε εργασία και σπίτι, οι βόλτες στα beach bars, αλλά και η διαμονή στα ξενοδοχεία. Τον λόγο έχουν πλέον οι ειδικοί

Σε ένα σημαντικό συμπέρασμα φαίνεται πως κατέληξαν ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης . O ιος χάνει την ισχύ του όταν αυξάνονται η θερμοκρασία και η υγρασία, και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Αυτό δήλωσε ο Γουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις ελπίδες ότι ο κορωνοϊός θα μιμηθεί τη συμπεριφορά άλλων αναπνευστικών ασθενειών, όπως η γρίπη, η οποία γενικά είναι λιγότερο μολυσματική όταν αυξάνεται η θερμοκρασία. Ερευνητες εστιαζουν στο γεγονος οτι το μπάνιο στο θαλασσινό νερό ή στην πισίνα η οποία χλωριώνεται είναι ασφαλές. Ούτε έχει βρεθεί, ούτε μπορεί θεωρητικά να ειπωθεί ότι υπάρχει δυνητικός κίνδυνος. Το πρόβλημα εστιάζεται στη διαδικασία, όχι στη βουτιά και στο μπάνιο. Το πρόβλημα λοιπόν είναι οι παραλίες και οι ξαπλώστρες.