Αναζήτηση

Εκδηλώσεις

Συνέδριο Αθλητικής Καρδιολογίας και αιφνίδιος θάνατος

Share

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδριου Αθλητικης Καρδιολογίας που οργανώθηκε από το ινστιτούτο Επεμβατικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακών Παθήσεων υπό την προεδρία του Διευθυντή της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Σπύρου Παπαϊωάννου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και επιστήμονες από ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου των Αθλητών καθώς όπως τονίστηκε στον Ελλαδικό χώρο αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο περίπου 200 περιπτώσεις αιφνίδιού θανάτου. Τονίστηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της γονιδιακής διάγνωσης νοσημάτων που προδιαθέτουν στην εμφάνιση τόσο σοβαρών προβλημάτων. Πολύ σημαντική ήταν και επίδειξη κάρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης και οι ευεργετικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση στα προβλήματα που προκαλεί η λήψη αναβολικών ουσιών στους αθλητές και τονίστηκαν οι ευεργετικές δράσεις διατροφικών παρεμβάσεων στην καλή σωματική και ψυχική υγεία.