Αναζήτηση

Τουρκία “Πρέπει να γίνει καταγγελία κατά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ”

Share

Επιμένοντας στο αφήγημα περί τουρκικών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο που δήθεν έχει καταλάβει η χώρα μας, η εφημερίδα Sozcu κατηγορεί την Ελλάδα για ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ψέριμο και στο Αγαθονήσι .Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι «η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο».

«Στόχος της αυριανής άσκησης είναι το Αγαθονήσι και η Ψέριμος να αποκτήσουν συγγενείς», αναφέρει η Sozcu για να προσθέσει πως «η Ελλάδα,η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί».

Μάλιστα, αναφέρει το Αγαθονήσει και την Ψέριμο ως νησιά που ανήκουν διοικητικά σε τουρκικούς νομούς. «Έλληνες στρατιώτες στα δυτικά από το Αγαθονήσι-νομου Αϊδινίου και στα νότια της Ψερίμου του νομού Μούγλων, θα κάνουν ασκήσεις με βαριά όπλα επΊ στόχων που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα» αναφέρει προκλητικά το δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ουμιτ Γιαλιμ σημειώνει μάλιστα πως θα έπρεπε η Τουρκία ν’ αντιδράσει επίσημα στις ελληνικές ασκήσεις, ακόμη και με καταγγελία στο ΝΑΤΟ. «Τα νησιά Αγαθονήσι και Ψέριμος από τα οποία θα γίνουν βολές σε στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας, από το 2004 και μετά είναι υπό ελληνική κατοχή», δηλώνει ο Ο. Γιαλίμ και προσθέτει: «Πρέπει να γίνει καταγγελία κατά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό Ναυτιλίας και στον Διεθνή Οργανισμό Υδρογραφίας».