Αναζήτηση

Συνεντεύξεις

Ρωσιδα γιατρος εμεινε ολη τη νυχτα στη θαλασσα

Share

Μια γυναίκα που εκανε διακοπες στο Ρεθυμνο , χάθηκε στη θάλασσα για 21 ώρες με μόνη βοήθεια ένα στρώμα. Η ιδια μιλαει πρώτη φορά για την τρομακτική περιπέτειά της.
«Μπήκα στη θάλασσα, ξάπλωσα στο στρώμα μου και την επόμενη στιγμή τα κύματα με μετέφεραν μακριά από την ακτή» είπε η Ρωσίδα τουρίστρια. «Σε λίγο, βρέθηκα σε πολύ βαθιά νερά, όπου δεν μπορούσα να πατήσω το έδαφος με τα πόδια μου. Δεν είμαι καλή κολυμβήτρια, οπότε απλώς γαντζώθηκα επάνω στο στρώμα μου και σκέφτηκα ότι σύντομα θα κατάφερνα να φτάσω στην ακτή. Αλλά αντ’ αυτού, το ρεύμα και ο άνεμος με παρέσερναν όλο και πιο μακριά. Τότε άρχισα να φωνάζω και να κουνάω τα χέρια μου αλλά κανείς στην ακτή δεν με έβλεπε».
Επίσης, μιλούσε μόνη της και μετρούσε τις κινήσεις των χεριών της, για να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην κοιμηθεί. «Δεν κοιμήθηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο, συνεχώς κουνιόμουν» είπε. «Τα πουλιά πετούσαν συνεχώς πάνω από το κεφάλι μου και νόμιζα ότι κάποιο από αυτά μπορεί να με χτυπούσε στο κεφάλι ή να τρυπούσε το στρώμα μου. Ήταν πραγματικά φρικτή η νύχτα, έκανα όλων των ειδών τις σκέψεις και η καταιγίδα ήταν εξωφρενική».
Η Όλγα κατάφερε να επιζήσει της καταιγίδας και συνεχάρη τον εαυτό της που κατάφερε να γιορτάσει τα 55α γενέθλιά της. Ευτυχώς για την Όλγα, ένα αεροπλάνο της Frontex την είδε το επόμενο πρωί και έστειλε σύντομα μία βάρκα για να την πάρει.
Η Ρωσίδα ήταν 7 μίλια μακριά από την ακτή όταν βρέθηκε. Είχε υποστεί υποθερμία και αφυδάτωση και το δέρμα στην πλάτη της είχε καεί άσχημα.