Αναζήτηση

Εκδηλώσεις Οικονομία Τεχνολογία Υγεία

ELPEN : Eπιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φαρμακείο

Share

Η ELPEN συμμετείχε ενεργά στην 4η επαγγελματική Διημερίδα «Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φαρμακείο», που διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία 450 επαγγελματιών υγείας.Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης υλοποιήθηκαν 9 στρογγυλά τραπέζια, κατά τα οποία συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα για τη βιωσιμότητα και την επιχειρηματική ανάπτυξη του σύγχρονου φαρμακείου με έμφαση στα ελληνικά ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε στρογγυλό τραπέζι που πραγματοποιήθηκε με θέμα «ΜΗΣΥΦΑ και ΓΕΔΙΦΑ: απειλές και ευκαιρίες για το φαρμακείο – ΣΥΦΑ : Ο σύμμαχος του φαρμακείου», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Β.Πενταφράγκας, υπεύθυνος εταιρικών υποθέσεων ELPEN και εντεταλμένος σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), Λ. Φαρσάκης, πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Κ. Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Δ. Κούβελας, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Κ. Παναγούλιας, αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ και αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΒΙΑΝΕΞ, Ι.Τσέτη, πρόεδρος Δ.Σ και CEO επιχειρήσεων ΟΦΕΤ, Uni-Pharma ABEE και Intermed ABEE και Σ. Κίντζιος, Business Development Manager επιχειρήσεων ΟΦΕΤ και μέλος Δ.Σ. Ιntermed AΒΕE.
Στη δημόσια τοποθέτησή του ο κ.Πενταφράγκας σημείωσε, πως «Το Ελληνικό Φαρμακείο καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σήμερα, προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στους πολίτες, όσο και στο πληγωμένο σύστημα υγείας. Πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών που αναπτύσσονται εντός των φαρμακείων.»
Αναφερόμενος στο ζήτημα των ΜΗΣΥΦΑ/ΓΕΔΙΦΑ, επισήμανε την πάγια θέση της Π.Ε.Φ, τονίζοντας «Οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από τον Ε.Ο.Φ ως φάρμακο, πρέπει να διατίθεται στους πολίτες από τους υπεύθυνους υγειονομικούς λειτουργούς και επιπλέον ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και τρόπου αποζημίωσης, πρέπει να καταχωρούνται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΑΜΚΑ των πολιτών.»