Αναζήτηση

SBwebTV

Β. Θεοδοσόπουλος: Ασκηση για τη συντήρηση της φυσικής δομής και λειτουργίας του σώματος

Share

Β. Θεοδοσόπουλος: Ασκηση για τη συντήρηση της φυσικής δομής και λειτουργίας του σώματος

Άσκηση , φυσική δραστηριότητα, κίνηση είναι ο ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει όλες τις μορφές κίνησης του ανθρώπινου σώματος. Συμφωνα με επίσημα στοιχεία, η άσκηση αποτελεί ασπίδα προστασίας για διαφορες χρόνιες παθήσεις . Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη συνολική υγεία ,την ποιότητα της ζωής, αλλά και το προσδόκιμο επιβίωσης. Η αρνητική επίδραση που έχει η καθιστική ζωή στη διάρκεια και στη ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, είναι πλέον πολλαπλά τεκμηριωμένη. Ο Φυσικοθεραπευτής, Βαγγελης Θεοδοσόπουλος, στην καμερα του www. SΒnews.gr εξηγει τον θετικό ρόλο της άσκησης στην αντιμετωπιση παθήσεων σπονδυλικής στήλης ιδιαίτερα των νέων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ποιός είναι ο Βαγγελης Θεοδοσόπουλος ;

Βαγγέλης Θεοδοσόπουλος αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας τoυ A.Τ.Ε.Ι. Λαμίας και είναι μελος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Είναι ιδιοκτήτης του Physiotherapy & Rehab, εξειδικευμένου φυσικοθεραπευτικού κέντρου για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.
Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην αθλητική φυσικοθεραπεία.
Από την αρχή της καριέρας του ειδικεύτηκε στις παθήσεις του μυοσκελετικού των άκρων και της σπονδυλικής στήλης και ιδιαίτερα στις κακώσεις – τραυματισμούς που σχετίζονται με την ορθοπαιδική και τον αθλητισμό.
Στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του PHYSIO PRAXIS Aμαρουσίου Χρ. Καρβουνίδης από το 2003-2016 ενώ έχει εργαστεί και σε αθλητικά σωματεία.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της τεχνικής Ttool- IASTM (Τεχνικές κινητοποίησης μαλακών ιστών μέσω ειδικών εργαλείων)Έχει παρακολουθήσει , ειδικευτεί και πιστοποιηθεί σε διάφορες φυσικοθεραπευτικές τεχνικές , όπως επίσης και μεθόδους (SEAS/SCHROTH) Ειδικών Φυσικοθεραπευτικών Ασκήσεων Σκολίωσης (PSSE) και ορθοσωμίας.

Κέντρο φυσιοθεραπείας Physiotherapy & Rehab
Aμαζόνων 37 & Iασωνίδου 59-61 Eλληνικό
Τηλ: 2109607585
Κιν: 6947994887