Αναζήτηση

SBblogs

Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ : «Βρισκόμαστε σε μια αβέβαιη περίοδο»

Share

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ
«Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Γουίνσδορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και τη ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.

Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, συγκεντρώνοντας τις συνδυασμένες προσπάθειές μας με έμφαση στον κοινό στόχο.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την εμπειρία και τη δέσμευση των επιστημόνων μας, των ιατρών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στο πρόσφατοσ παρελθόν, όλοι έχουμε ζωτικά σημαντικό ρόλο να παίξουμε ως μεμονωμένα όντα- σήμερα και τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες.

Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους και να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή και είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή και να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο».