Αναζήτηση

Πολιτισμός

Ο Κερκ Ντάγκλας, πέθανε σε ηλικία 103 ετών.

Share

Ο Κερκ Ντάγκλας, ο εμβληματικός Σπάρτακος μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πέθανε χθες σε ηλικία 103 ετών. Την είδηση του θανάτου του Κερκ Ντάγκλας ανακοίνωσε ο γιος του Μάικλ, αναρτώντας μια φωτογραφία με τον διάσημο πατέρα του, στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο ηθοποιός που έζησε 65 ολόκληρα χρόνια πλάι στην αγαπημένη του σύζυγο Αν, ταξίδεψε πολύ στη ζωή του. Ανάμεσα στα ταξίδια του, μαζί με την σύζυγό του, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο της βόλτας του Κερκ Ντάγκλας, πλάι στην αγαπημένη του Αν, στον βράχο της Ακρόπολης συγκαταλέγεται μεταξύ των φωτογραφιών του αρχείου του αμερικανικού πρακτορείου Associated Press.

Ο Ντάγκλας, υπήρξε εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, καθώς κινηματογραφικός παραγωγός και συγγραφέας. Εμφανίστηκε σε περίπου 90 ταινίες και ήταν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που ανέδειξε το Χόλιγουντ, παίζοντας κυρίως σε πολεμικές ταινίες και γουέστερν. Φιλανθρωπιστής και πατέρας τριών αγοριών, των Μάικλ, Πίτερ και Τζόελ, ο Κερκ Ντάγκλας άφησε μία μεγάλη κληρονομιά στον Αμερικανικό κινηματογράφο.

Ανήκει στην ελίτ των σπουδαίων ηθοποιών των περασμένων δεκαετιών, ενώ χαρακτηριστικό της καριέρας του ήταν η «σπασμένη» φωνή του, που είχε κάνει αρκετούς μίμους να τον εντάξουν στο ρεπερτόριό τους.