Αναζήτηση

Διατροφή

Πρωτότυπα Πιάτα με έντομα

Share

 

Από το 2014 ο FAO, ο διεθνής οργανισμός για τα τρόφιμα και τις αγροτικές καλλιέργειες που υπάγεται στα Ηνωμένα Έθνη, έχει κυκλοφορήσει μια οδηγία με τον τίτλο «Edible Insects: Future Prospects for Food and Feed Security». Σε αυτή συνιστά 7 έντομα που θεωρεί ακίνδυνα για τον άνθρωπο και μπορούν να συμβάλλουν στη σωστή διατροφή σε πρωτότυπα και  βιταμινούχα πιάτα. Κάποια από αυτά μας είναι ήδη πολύ γνωστά.
Πράσινες κάμπιες (Imbrasia Belina): Βράζονται και ξηραίνονται στον ήλιο. Περιέχουν νάτριο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και στα 100 γραμμάρια περιέχονται 31 μιλιγκράμ σιδήρου, όταν στο βοδινό περιέχονται μόλις 6 μιλιγκράμ.

Τερμίτες: Περιέχουν 38% πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, λιπαρά και αμινοξέα.
Πράσινες ακρίδες:
Προτείνεται να συλλέγονται για τροφή αντί να ψεκάζονται οι αγροί
Βρωμούσες: !
Αποκεφαλίζονται γιατί εκεί βρίσκεται το απωθητικό υγρό-όπλο τους και βράζονται.
Τα σκουλήκια στο αλεύρι:
Πλούσια σε χαλκό, νάτριο, κάλιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, πρωτεΐνες, πολυακόρεστα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πρόταση, μαζί με τους γρύλους, γιατί αντέχουν στο κλίμα της Γηραιάς Ηπείρου.