Αναζήτηση

Πολιτισμός

Αξέχαστοι ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου

Share

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου έδωσε απλόχερα πολλούς ηθοποιούς. Πολλοί από αυτούς αναδείχτηκαν σε σταρ, βεντέτες, πρωταγωνιστές και συμπρωταγωνιστές. Κάποιοι άλλοι διακρίθηκαν σε δεύτερους ρόλους, που πολλές φορές ήταν πιο σημαντικοί και από τους πρωταγωνιστικούς, δίνοντας σημαντική υπόσταση και αξία στις ταινίες που συμμετείχαν. Το κύριο χαρακτηριστικό, όμως, όλων ήταν η αυθεντικότητα που τους διέκρινε.

Γεωργία Βασιλειάδου. Από τις πιο παλιές υπερταλαντούχες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Το παιδί του λαού. Αξέχαστος θα μείνει ο ερωτάς του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Εθνική Σταρ, από τις πιo ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Αν και φυσική μελαχρινή στην πορεία έγινε ξανθιά. Πάντα χαμογελαστή, ναζιάρα και με θηλυκότητα.

Ρένα Βλαχοπούλου. Αν και μπήκε σε μεγάλη ηλικία στο χώρο τής υποκριτικής, ξεχώρισε για το ταλέντο της και τις μουσικοχορευτικές της ικανότητες.

Τζένη Καρέζη. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα πανέμορφα γαλανά μάτια της καθώς και τον εκρηκτικό χαρακτήρα της.

Διονύσης Παπαγιανόπουλος. Τα επιβλητικά μάτια και το απίστευτο ταλέντο δεν πρόκειται κανείς να το ξεχάσει.Απο τους πιο υπερταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς καθώς χάριζε απλόχερα γέλιο.

Λάμπρος Κωνσταντάρας. Η πορεία του ξεκίνησε ως μοντέλο αλλά γρήγορα, το ένστικτό του τον οδήγησε στην υποκριτική. Και δεν είχε άδικο. Άνθρωπος με τρομερό ταλέντο, πρώτος πήγαινε και τελευταίος έφευγε στα γυρίσματα αλλά και στο θέατρο.

Κώστας Βουτσάς. Απίστευτος κωμικός, στις ταινίες έπαιξε καθαριστικούς ρόλους, άλλοτε τον Άγγλο, άλλοτε τον μπουνταλά και άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στις περισσότερες ταινίες συνεργαζόταν με την Μάρθα Καραγιάννη.

Μάρθα Καραγιάννη. Χορεύτρια και ηθοποιός. Το σώμα του ελληνικού κινηματογράφου. Σώμα θηλυκό, με θαυμάσιες καμπύλες. Ήταν το απόλυτο θηλυκό εκείνης της εποχής.

Νόρα Βαλσάμη. Ξεχώρισε κυρίως για την φυσική της ομορφιά της και για την νεανική της φρεσκάδα.

Νίκος Ρίζος. Είναι γάτα, είναι γάτα ο κοντός με την γραβάτα. Αυτό ακριβώς. Ένας πολύ πετυχημένος και ταλαντούχος ηθοποιός.

Ζωή Λάσκαρη. Δεν είχε κατακτήσει μόνο την υποκριτική και το κοινό αλλά και τον τίτλο της Στάρ Ελλάς. Από τις ομορφότερες γυναίκες της εποχή της αλλά και του κινηματογράφου.

Θανάσης Βέγγος. Ξέρεις από βέσπα; Αυτή η ατάκα θα μείνει στην ιστορία. Ο ηθοποιός με πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Είναι γνωστό ότι συνέχεια έτρεχε πάνω- κάτω για τα γυρίσματα μιας ταινίας.

Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός και τραγουδίστρια καθώς κάθε φορά που τραγουδούσε μάγευε τους πάντες με την φωνή της.

Μάρω Κοντού. Η ψηλή γυναίκα του κινηματογράφου. Ο κόσμος την είχε συνδέσει με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα καθώς είχαν πρωταγωνιστήσει πολλές φορές μαζί.

Κώστας Χατζηχρήστος. Ο μπακαλόγατος Ζήκος. Πραγματικά σε όλες του τις ταινίες γινόταν όντως της Κακομοίρας.